mašinsko gletovanje

Mašinsko Gletovanje

Gletovanje je ravnanje zidova završnim slojem da se na zidu ne bi videle razne rupice, ispupčenja, crtice i ostala oštećenja zidova. Kada je u pitanju gletovanje zidova, to je već posao koji bi trebalo da odradi profesionalac. Zahteva uvežbanu tehniku i kvalitet nanošenja mase.

Vrlo bitna stavka je priprema površine zida za nanošenje glet mase, da bi glet masa imala za šta da se veže. Posebnu pažnju treba obratiti i na izbor glet mase jer od nje zavisi potrošnja boje, broj premaza, kompleksnost završnog postupka kao i sam finalni izgled. Masa za gletovanje se može nabaviti zamesana sa vodom koja je spremna za nanošenje, i masa koja je u prahu i omogućava Vam da je mešajuci sa vodom prilagodite podlozi i tehnici kojom radite.

Dve vrste gledovanja:

Postoje dve vrste gletovanja: ručno i mašinsko gletovanje. Ručno gletovanje se koristi za manje površine, a veće se rade mašinama. Prednosti mašinskog gletovanja su mnogo brže i kvalitetnije obavljen posao, ušteda na materijalu. Preporučuje se za veće površine i prazne stanove. Mašinsko gletovanje zidova i gletovanje plafona se vrši u praznim prostorijama.

Cenovnik:

Cene izvodjenja radova zavise od kvadrature, ali je formirana jedna standardna cena za veće kvadrature 2,5 eura sa materijalom, za klasičan moleraj i rad sa poludisperzionom belom bojom. Ukoliko se rade manje kvadrature i zidovi boje u tonu cene su 3 eura po kvadratu sa materijalom. Pojavom mašina na trzistu posao gletovanja se skraćuje vremenski nekoliko puta i fizički je lakši. Ag Adaptacija vam je omogućila ovu uslugu.

Mašina za gletovanje ima kapacitet nabacivanja gleta do 1.000 kvadrata dnevno.

Mašinsko gletovanje - Prednosti:

To je dakle prva prednost mašine, mogućnost nabacivanja velike kvadrature. Druga prednost mašinskog rada je gletovanje prvog sloja koje se može obavljati bez peglanja materijala gletaricom, dakle prvi sloj gleta samo nanesemo na zidove i ostavimo da se osuši, tu vršimo samo delimično gletovanje tamo gde procenimo da je potrebno.

A drugi sloj se kompletno gletuje i time se dobija dosta na vremenu. I kao treća prednost i mozda najvažnija za same molere je gletovanje plafonskih površina sa poda, dakle nema stajanja na merdevinama po ceo dan, Mašinom nanesemo glet, i kada dodje red na gletovanje leptir hoblama vršimo gletovanje sa poda.

Mašinsko gletovanje takođe odlikuje mnogo brži rad od klasičnog gletovanja. To je presudno za veće objekte i za sve poslove gde je jako bitan rok završetka radova. Naravno da svako od Vas želi da što pre `majstoru vidi leđa` pa postaje sve rasprostranjenije i u širim narodnim masama. Mašinsko gletovanje najbolje opisuje izraz: brzo i kvalitetno.

Procena Usluga

Kako bi bolje shvatili u samom startu o kakvom se poslu radi i kako bi dobili što bolji opis posla i poslali vam ponudu možete popuniti formular sa opisom vašeg posla, a mi ćemo u najkraćem mogućem roku protumačiti posao i poslati vam našu ponudu za izvođenje radova.

Nazovite za DOGOVOR I PROCENU

Kontaktirajte nas radi procene. Dolazimo i vršimo besplatnu procenu. Zahvaljujemo na ukazanom poverenju!